Een stek in de top acht zou een evenaring zijn van twee jaar geleden, toen de Tigers er in Antwerpen voor eigen publiek in de kwartfinales uitgingen tegen Servië. Nog eens twee jaar eerder behaalden de Belgische volleyvrouwen hun beste resultaat ooit met een bronzen medaille op het EK in Zwitserland en Duitsland.

De Yellow Tigers krijgen in het Azerische Ganja-Göygöl met olympisch vicekampioen Servië (FIVB 3), Europees vicekampioen Nederland (FIVB 8) en Tsjechië (FIVB 23) echter loodzware tegenstanders voorgeschoteld in de groepsfase. Enkel de groepswinnaar stoot rechtstreeks door, de nummers twee en drie spelen barrages.

“Ondanks die zware loting is een plaats in de top acht een realistische doelstelling“, vertelde Vande Broek. “We willen via de barrages naar de kwartfinales gaan en dan wordt het in de wedstrijd tegen Tsjechië alles of niets. Het is een land dat we aankunnen, dat hebben we al bewezen. Nederland en Servië zijn sterk: als we de poule zelf hadden mogen kiezen, zouden we drie andere tegenstanders hebben. Iedereen die iets van volley kent, is het erover eens: dit is de poule des doods. Servië en Nederland zijn twee van de favorieten voor EK-goud, en wat mij betreft zullen zij later de twee topfavorieten zijn voor goud op het WK van 2018 en de Spelen van 2020.”

Lees meer…